Spalati borcanele si capacele si lasati-le la uscat. Spalati legumele si curatati-le. Curatati gogosarii de cotoare si de seminte. Tocati varza fideluta si frecati-o cu putina sare. Dati morcovul pe razatoarea mare. Amestecati varza cu morcovul. Umpleti gogosarii cu amestecul de legume pe care il presati bine. Asezati gogosarii in borcanele uscate si umpleti golurile dintre ei cu boabe de struguri. Faceti un bait din Pikant fix, zahar, otet si apa. Fierbeti 3-5 minute. Umpleti borcanele cu baitul caldut, puneti capace si lasati sa se raceasca in bucatarie. Borcanele le pastrati in camara rece si intunecoasa.

Spalati borcanele si capacele si lasati-le la uscat. Spalati legumele si curatati-le. Curatati gogosarii de cotoare si de seminte. Tocati varza fideluta si frecati-o cu putina sare. Dati morcovul pe razatoarea mare. Amestecati varza cu morcovul. Umpleti gogosarii cu amestecul de legume pe care il presati bine. Asezati gogosarii in borcanele uscate si umpleti golurile dintre ei cu boabe de struguri. Faceti un bait din Pikant fix, zahar, otet si apa. Fierbeti 3-5 minute. Umpleti borcanele cu baitul caldut, puneti capace si lasati sa se raceasca in bucatarie. Borcanele le pastrati in camara rece si intunecoasa. Se pot consuma dupa o luna. Daca nu folositi Picant fix, puneti in bait pentru fiecare litru de lichid (in afara de cele mentionate): 2 linguri de sare grunjoasa (neiodata), 1 lingura de boabe de mustar, marar tocat si cate o aspirina pentru fiecare borcan. Daca aveti o camara uscata, rece si intunecoasa, gogosarii se vor pastra foarte bine fara sterilizare. Pentru succesul retetei este important: - sa folositi legume proaspete si sanatoase, - sa folositi borcane foarte curate si bine uscate, - sarea sa fie neiodata, - sa folositi apa plata pentru bait, - camara sa fie uscata, racoroasa, intunecoasa si bine aerisita. Serviti gogosarii alaturi de mancaruri cu carne sau cu legume. Pofta buna!