Pe romaneste scriu, pe maghiara idem, dar pe tiganeste nu stiu cum se numeste aceasta friptura. Poate ma ajutati voi? Un lucru va pot spune cu siguranta, trebuie sa incercati aceasta friptura. De multe ingrediente nu avem nevoie si totusi, din putin iese ceva demential. . . . Ia sa vedem cam ce ne-ar trebui, sa zicem pentru 4 persoane sanatoase, 12 felii de carne (ceafa, pulpa de porc, cotlet), piper macinat, sare, boia dulce, faina cam 1 lingura, ulei pentru prajit sa zicem cam 150 ml. Pana aici nimic nou veti zice. Secretul fripturii consta in marinata pe care o pregatim, din nimic altceva decat din 4-5 catei de usturoi pisati si pusi in 300 ml lapte dulce. Pana aici a fost usor, acum trecem la indicatiile pretioase. Feliile de carne sa nu fie nici prea groase, dar nici prea subtiri, se sareaza din abundenta si se aseaza in marinata de lapte cu usturoi unde se lasa pana a doua zi la rece. Daca carnea nu este acoperita in intregime de lapte, nu va zgarciti, mai adaugati pana carnea nu se mai vede. Iata a sosit si ziua urmatoare, scoatem feliutele de carne din marinata, le stergem cu un servet cat sa se absoarbe in mare umezeala, o presaram cu un pic de piper, apoi ii dam un pic de culoare cu olecuta boia si apoi o pudram cu un pic de faina pe ambele parti. Uleiul il punem la incins si asezam feliile de carne dichisite la prajit sub capac la foc domol. Servim carnita cu orez (rizibizi) si cu salata. Pofta Buna!Pe romaneste scriu, pe maghiara idem, dar pe tiganeste nu stiu cum se numeste aceasta friptura. Poate ma ajutati voi? Un lucru va pot spune cu siguranta, trebuie sa incercati aceasta friptura. De multe ingrediente nu avem nevoie si totusi, din putin iese ceva demential. . . . Ia sa vedem cam ce ne-ar trebui, sa zicem pentru 4 persoane sanatoase, 12 felii de carne (ceafa, pulpa de porc, cotlet), piper macinat, sare, boia dulce, faina cam 1 lingura, ulei pentru prajit sa zicem cam 150 ml. Pana aici nimic nou veti zice. Secretul fripturii consta in marinata pe care o pregatim, din nimic altceva decat din 4-5 catei de usturoi pisati si pusi in 300 ml lapte dulce. Pana aici a fost usor, acum trecem la indicatiile pretioase. Feliile de carne sa nu fie nici prea groase, dar nici prea subtiri, se sareaza din abundenta si se aseaza in marinata de lapte cu usturoi unde se lasa pana a doua zi la rece. Daca carnea nu este acoperita in intregime de lapte, nu va zgarciti, mai adaugati pana carnea nu se mai vede. Iata a sosit si ziua urmatoare, scoatem feliutele de carne din marinata, le stergem cu un servet cat sa se absoarbe in mare umezeala, o presaram cu un pic de piper, apoi ii dam un pic de culoare cu olecuta boia si apoi o pudram cu un pic de faina pe ambele parti. Uleiul il punem la incins si asezam feliile de carne dichisite la prajit sub capac la foc domol. Servim carnita cu orez (rizibizi) si cu salata. Pofta Buna!