Placinta cu branza dulce de vaci si stafide este un desert deosebit de gustos. Aceasta minunata reteta culinara de placinta cu branza si stafide se prepara foarte usor.

Se amesteca toate ingreidentele pentru umplutura intr-un bol (galbenusul frecat cu un praf de sare si albusul batut spuma).

Peste branza se presara grisul peste tot.

Amestecam intr-o cratita laptele, zaharul si uleiul pana incepe sa fiarba apoi dam la racit. Peste compozitia racita punem oul (galbenusul frecat cu un praf de sare si albusul batut spuma), bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine. Punem faina treptat si framantam pana obtinem un aluat moale. Il lasam un pic la odihnit pana facem umplutura.

Se amesteca toate ingredientele pentru umplutura de branza. Din aluat facem 2 bile si intindem doua foi, una o asezam in tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt, peste asezam compozitia, deasupra cealalta foaie pe care o intepam cu furculita din loc in loc. Se da la copt 30 min la 165 C.

Placinta cu branza si stafide se lasa la racit bine, se taie patrate si se pudreaza cu zahar pudra vanilat. Alte retete recomandate: