Cea mai simpla forma de bruschetta incepe cu paine toscana, prajita fie peste carbuni sau intr-un prajitor de paine. Feliile prajite sunt frecate cu un catel de usturoi taiat, apoi stropit cu ulei de masline extra virgin. Sare si piper pot fi adaugate, daca bucatarul doreste.

Ca o traditie, bruschetta serveste pentru a testa noua recolta de ulei de masline in fiecare an.

Alte variante includ rosii, legume si / sau topping de branza.

Pentru a prepara o bruschetta tomate, un bucatar freaca feliile prajite cu o reducere de rosii coapte, sau topuri paine cu un strat de rosii tocate asezonate cu busuioc, sare si piper, apoi drizzles cu ulei. sursa: http://ro.frough.comSosul de rosii-- reteta aici- nu trebuie sa fie prea lichid, puneti-l pe foc si reduceti-l un pic daca este nevoie.

Puneti feliile de paine pe o placa de cuptor acoperita cu hartie de gatit sau cu o foaie de silicon.

Taiem sardinele pe jumatate si scoatem oasele.

Se verifica sosul de rosii de sare si piper. Adaugam daca trebuie.

Punem sosul de rosii peste feliile de paine.

Impartiti jumatatile de sardine, asezati feliile de mozzarella, puneti o rosie cherry in mijloc. Este gata ... dam la cuptor timp de 15 minute la 200 CPofta Buna !!!!le puteti servi calde insotite de o salata verde