Aceasta minunata reteta, am descoperit-o culmea intr-o revista a magazinului TAKKO :D M-a cucerit asa de tare incat am exectuta-o mai repede, decat alte retet ce stau in asteptare :D M-am documentat ce-i cu chutney-ul asta : Radu Popovici m-a lamurit, un sos mai gros dulce,acru picant si tare aromat cu mirodenii minunate. http://www.reteteleluiradu.ro/2010/06/15/pe-scurt-despre-chutney/ Asa ca m-a incumetat si am preparat, acum abia astept sa gatim chinezeste, merge foarte bine ;) Spor si pofta buna!Dovleacul se curata de coaja si seminte apoi se taie cubulete. Rosiile se decojesc, se scot samburii si se taie cubulete. Merge totul rapid cu ajutorul lui Smart Salad Chef ;) Se toaca marunt ceapa, usturoiul, ghimbirul decojit si ardeii iuti. Pentruaceasta operatiune am folosit robotul de bucatarie. Toate ingredientele se pun la calit in uleiul incins cca. 3 minute, apoi se sting cu vinul, otetul si zaharul, se adauga cu frunzele de dafin cuisoarele si batonul de scortisoara, lasandu-se la fiert la foc mic cca. 20 de minute, pana se ingroasa usor, se asezoneaza de sare si se pune in borcanele sterilizate, fierbinte, apoi se lasa la dunst cald, pana se raceste. Spor si pofta buna. P.

S. L-am folosit pe Laurentiu-Ionel, ajutorul din dotare, adica Multicooker-ul de la Phillips ;), l-am programat ptr dulceata, si-a facut treaba din plin;)