Sos tzatziki
Eu fiind o simpatizanta a mancarilor Fast-Food, am ales sa fac si eu acasa hamburgeri, sandwichuri, shaorma si atele cele, stiind ca nu prea sunt sanatoase, pentru ca ingrasa, insa am eu grija si de asta, in ciuda faptului ca mananc aceste feluri de mancare, eu sunt si o fire sportiva, deci nu prea ma ingras asa de tare, deobicei.
De cele mai multe ori, incerc sa fac kebab si shaorma, cu toate ingredientele necesare, plus ketchup si maioneza, insa daca nu face parte si un alt sos, precum tzatziki, parca nu l-as mai manca asa cu pofta, gustul fiind unul simplu.
Tzatziki este un sos foarte cunoscut de catre tineri, in special carora care mananca foarte des la Fast-Food si ma indoiesc ca cineva dintre ei sa nu ceara si acest minunat sos, chit ca trebuie sa mai plateasca 1 leu in plus, asa cum sunt la unele Fast-Food-uri din zona mea.
Sosul tzatziki este comparat cu sosul de usturoi, insa este o mare diferenta, mai ales ca cunoscutul sos de usturoi se face, deobicei, doar din 2 ingrediente: smantana si usturoi, cand sosul tzatziki consta in adaugarea mai multor ingrediente, avand si un gust mult mai bun.
Sotul meu, de asemenea prefera sa puna acest sos, avand o parere foarte buna, mancand cu multa pofta, uitand de Fast-Food-urile din oras, cat si copiii, pot spune, au aceeasi impresie.
Consider ca acest sos il poate prepara oricine, oriunde, doar sa aveti ingredientele necesare si sa fiti atenti la cantitati pentru a iesi un sos tzatziki asa cum va doriti, in final punand pe hamburgerii pe care-I preparati acasa si va informez ca o sa fiti placuti impresionati de gustul acestuia.
Acest sos il prepar, de obicei, in cantitati mai mari, pentru a nu a-mi ocupa timpul altadata de a-l face din nou, de aceea il pun la frigider, pentru a ramane intr-un spatiu racoros si curat, punand o invelitoare peste, pentru prevenirea cazurilor neplacute.
Ingredientele pentru sosul tzatziki sunt:
- un castravete de 150 g
- un graunte usturoi
- 5-6 fire de marar verde
- 150 g iaurt grecesc (10% grasime)
- o lingura de zeama de lamaie
- o lingura de ulei de masline
Voi ce parere aveti de acest sos? Ati incercat sa-l preparati acasa?