Sony continua sa surprinda, dezvaluind noi detalii importante despre viitoarea generatie de console PlayStation 5. Dupa ce au prezentat pe larg specificatiile tehnice ale consolei, astazi compania japoneza a prezentat design-ul final al controller-ului pentru PS5, denumit DualSense.

In timp ce vechile controllere de la Sony erau botezate DualShock datorita motoarelor de vibratii rumble incluse, noua denumire DualSense evidentiaza poate cea mai impresionanta functie noua a acestui dispozitiv: feedback-ul haptic, o forma mult mai avansata a vibratiilor cu care suntem deja obisnuiti. Mai exact, senzatiile pe care jucatorul le va simti vor fi mult mai realiste, diferite atunci cand, spre exemplu, vehiculul pilotat traverseaza teren accidentat fata de parcurgerea unei sosele cu denivelari minime. Mai mult, cele doua triggere (butoanele R2 si L2) vor beneficia si de rezistivitate progresiva, fiind capabile sa redea mai multe niveluri de tensiune, pentru simularea mai realista a unor actiuni precum rezistenta opusa de un arc atunci cand se trage cu sageti, spre exemplu.

Schimbarea care sare imediat in ochi este legata de noul design bicolor al controller-ului, care combina albul cu negrul intr-un nou look futurist, insa familiar fanilor PlayStation. De asemenea, vor disparea culorile traditionale ale simbolurilor X, cerc, patrat si triunghi, plasate pe principalele butoane de actiune ale controller-ului.

Butonul Share de pe controller-ul DualShock 4 pentru PS4, util pentru a inregistra scurte clipuri de gameplay sau pentru a captura screenshot-uri din jocurile favorite, va fi inlocuit de un buton Create , care, dupa spusele celor de la Sony, va duce aceste functii de partajare la un nou nivel, mai multe detalii in acest sens urmand sa fie anuntate in viitorul apropiat.

Dupa cum se zvonea, controller-ul DualSense va include si un microfon (alaturi de un buton de...