Vazut si placut un clip video pe Facebook Bucatras [ clipul de pe un site strain ] . Am reprodus reteta din amintire si dupa gustul meu . Reteta este perfectibila, se pot aduce imbunatatiri . data viitoare voi prepara un sos besamel pe care-l voi introduce si intre buchetelele de conopida .

Conopida se fierbe in apa cu sare 10 minute . Aveti grija sa nu fie prea fiarta . in acest caz buchetelele se desfac prea tare . Spalati si curatati legumele . Taiati bastonase de 5 cm lungime cascavalul, sunca, ardeiul rosu si frunzulite verzi de la praz . Sarati, piparati si pulverizati ulei peste conopida . Impanati conopida introducand intre buchetele bastonasele pregatite anterior . Transferati conopida pe o tava tapetata cu hartie de copt Amestecati smantana cu hrean razuit. Cu ajutorul unei pensule de silicon Aplicati smantana pe conopida . Presarati deasupra cimbrul verde tocat si cascavalul razuit .

Dati la cuptorul preincalzit timp de 15-20 minute pentru gratinare . Preparatul este gata cand incepe sa prinda crusta . Serviti conopida gratinata calda presarata cu patrunjel verde si cubulete de ardei, insotita de rosii si praz.

Nu fierbeti prea mult conopida . Se manipuleaza cu grija pentru ca sa pastreze forma initiala . Puteti inlocui sunca cu jambon,kaizer, piept de pui, etc . Conopida gratinata poate fi servita ca un aperitiv cald .