Cand am gasit aceasta reteta, am fost nedumerita de ce se cheama frittata.....si am intrat pe internet sa vad ce inseamna. Este un amestec de ingrendiente pe care fiecare le are prin frigider sau resturi de la diverse preparate, care se coace la cuptor.

Eu i-as spune musaca chear daca nu se aseaza in straturi . Dar cum reteta am gasit-o cu acest nume nu se cade sa il schimb. Intradevar, este foarte buna, satioasa si merge servita si copiilor.

Pentru inceput curatam cartofii, ii spalam si apoi ii taiem felii ca pentru prajit.

Carnea o spalam, dupa care o taiem in cubulete.

Cartofii si bucatile de carne se vor pune la fiert in apa cu un pic de sare si ulei.

Cat acestea fierb, curatam ceapa, o spalam si o vom taia pestisor, iar cateii de usturoi ii vom curata, dupa care ii vom taia marunt. Ceapa si usturoiul le vom pune la inabusit cu un pic de ulei si un pahar cu apa si vom lasa pe foc pana ce se vor inmuia bine si va scade apa fara a ajunge sa ce caleasca in ulei.

Separat intr-un vas vom bate ouale spuma, cu un tel sau mixer, in care vom adauga mozzarela pe care am data-o pe razatoare,smantana si marar pe care l-am spalat si apoi l-am tocat marunt. Se amesteca pana la omogenizare adaugandu-se sare dupa gust.

In aceasta compozitie vom adauga cartofii si carnea (dupa ce au fiert, le -am scurs de zeama si le-am lasat la racit un pic). Tot aici vom adauga si ceapa si usturoiul, dupa care vom amesteca pana la incorporarea tuturor ingrendientelor. Aceasta compozitie o vom turna intr-o tava pe care am uns-o cu ulei si apoi am tapetat-o cu faina. Se da la cuptor care este preincalzit si se va tine la cuptor 45 de minute la foc mediu.

Eu am mancat cu salata de varza alba dar merge mai bine cu ceva acru: castraveti, gogosari, la alegere.

E bine de folosit cartofi roz