Desfaceti varza in foi si spalati-le cu putina apa rece astfel indepartam plusul de sare sau spuma din butoi.

Se curata ceapa si se toaca marunt, se pune la calit intr-o tigaie. Dupa ce se inmoaie putin adaugam 2-3 lingurite de boia dulce. Intr-un vas mai mare punem carnea tocata, ceapa calita, un ou, orezul salat si scurs de apa, sare, piper, cimbru si marar. Amestecam toate ingredientele si incepem sa umplem frunzele de varza.

Taiati nervurile mai groase, puneti carne si rulati foaia de varza in jurul carnii.

Punem untura sau ulei intr-o oala mare sau cel mai bine un vas de lut, asezam varza tocata pe fundul vasului, apoi incepem asezarea sarmalutelor.

Dupa primul strat punem si bucatile de costita in centrul vasului.

Deasupra ultimului strat de sarmale punem un strat generos de varza tocata.

Turnam apa si bulion pana cand acopera compozitia cu cateva centimetri, presaram cimbru si marar uscat. Se acopera vasul si se pune la fiert, la foc potrivit pentru 120 minute sau pina cand se fierbe varza.

Din cand in cand completam cu putina apa sau vin alb demisec.