Daaa, stiu ca suntem in postul Craciunului,nu dati cu pietre :( Aveam de onorat o provocare, asa ca pastrati reteta pentru sarbatorile ce urmeaza ;). E un fel minunat, cu multe ingrediente de gustul Zmeisorilor. O reteta traditionala ca la bunica sau mama, nu am, deoarece am descoperit acest fel de mancare, doar cand am ajuns sa locuiesc in Regat, adica ragatime ;). Dar am cautat in cartile lui Radu Anton Roman unde am gasit ceva minunat si apetisant. Asa ca sa lasam povestile si sa trecem la treaba.

Intr-un vas cu fundul gros, tip ceaun, ar fi ideal, eu m-am folosit de Laurentiu-Ionel, mulitcooker-ul Phillips, se pune la incins untura, se adauga ficatul taiat cubulete, se perpelesc putin, apoi se adauga carnea tot cubulete, de aceea se numeste tochitura, ca sa nu te folosesti de cuti sa tai carnea, se amesteca, apoi se acopera si se lasa la foc mic, cca. 60 de minute, se asezoneaza de piper, cimbru si boia, amestecandu-se din cand in cand. Atentie nu se adauga apa, si sare, carnea de porc lasa sufiecient lichid si grasmie. Dupa ce s-au gatit cubuletele de carne, se adauga feliile de carnati si baconul maruntit, se mai lasa la fiert cca. 15 minute pentru a se combina gusturile. La sfarsitul gatirii, se asezoneaza de sare, daca mai e nevoie, carnatii si baconul au destula sare. Tochitura se serveste fierbinte, acompaniata de mamaliga, un ou ochi si branza rasa, alaturi de muraturi de sexon. Spor si pofta buna!