Detalii Cotlet de iepure Sous Vide, cu cartofi copti, gratinati cu cascaval Delaco si sos de reductie de cidru si vanilie
Cartofii gratinati sunt senzationali daca ai un cascaval pe masura...iar iepurele este gatit impecabil daca ai un Sous Vide...ce sa mai, viata e mirobolanta !Zdrobeste boabele de ienupar si lemongrass-ul intr-un mojar; Stropeste iepurele cu putin ulei de masline si pune pe acesta ienupar, lemongrass, sare si piper; Pune-l intr-o punga Food Saver si videaza-l; Incalzeste Sous Vide Supreme la 65 de grade Celsius si lasa iepurele acolo cca 3 ore; Taie cartofii in 4 si pune-i intr-un bol stropeste-i apoi cu ulei de masline; Amesteca boia cu piper cayenne, maghiran uscat, sare si piper si condimenteaza bine cartofii; Pune-i intr-o tava cu hartie de copt si introdu-i in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade Celsius; Odata gatiti, scoate tava, pune cascaval Delaco ras pe cartofi, si mai lasa-i la cuptor 4-5 min pana se gratineaza; Curata bucatile de pastarnac si pune-le pe foc la fiert in apa cu putina sare si 1/2 pastaie de vanilie (cu tot cu semintele); Dupa ce-au fiert bine, iar apa a scazut considerabil, strecoar-o si las-o la racit; Scoate iepurele si pune-l si pe-acesta intr-o tava cu hartie de copt, impreuna cu rosiile si busuioc pe alocuri; Stropeste totul cu putin ulei de masline si introdu tava in cuptorul incins la 200 grade Celsius pentru cateva minute, pana se rumeste totul; Scoate tava si lasa iepurele cca 5 minute la odihnit; Pune cidru pe foc, si adauga merisoarele deshidratate; Cand cidrul s-a mai redus adauga apa cu aroma de pastarnac si vanilie si stock-ul de vita si lasa sa fiarba pana se intensifica aroma; Intr-o alta craticioara prajeste putin faina in unt si apoi pune-o peste sos; Amesteca cu ajutorul unui tel pana ce acesta se ingroasa; Pune sos din abundenta peste iepure si serveste cu cartofii gratinati cu cascaval Delaco si rosii coapte cu busuioc; Pofta buna !