De mult timp nu am mai mancat ABRAMIS BRAMA, mai pe inteles - platica. Declar cu mana pe inima ca are cea mai dulce si savuroasa carne dintre pestii de apa dulce. Cu aceasata ocazie o urc in topul preferintelor mele. Platica noastra este sora buna, inrudita cu celebra dorada.

Se spala platica si se lasa sa se scurga sau se tamponeaza cu un servet apoi se incresteaza cu un cutit bine ascutit. Se amesteca sarea, ierburile si fulgii de usturoi . Cu acest amestec se maseaza pestele si se lasa sa stea la rece macar o ora. Asezati platica intr-o tava. Pulverizati cu ulei pe ambele parti . Se da tava la cuptorul incalzit aproximativ 30 minute pana platica incepe sa se rumeneasca. Timpul de coacere depinde de cuptor . Intre timp se soteaza usor fasolea verde, sare si ulei de masline. Se amesteca cu rosiile cherry . La sfarsit se pune fasolea verde langa peste in tava si se mai da la cuptor 5 minute. Pentru aspect se mai pulverizeaza usor ulei. Serviti platica cu fasole verde decorata cu verdeturi. Eu am avut la indemana praz verde. Pentru culoare am presarat cubulete de ardei rosu. Pofta buna !!!!Platica are oase multe si subtirele. Daca este mai mica si o prajiti increstati oblic mai puternic. Oasele mici se vor praji si se vor putea consuma ca atare. Eu am desfacut usor platica si se scote sirea spinarii cu oasele aferente dintr-o singura miscare. Carnea de paltica este cu un gust fin, usor dulce si potrivit de suculenta. Eu o consider o delicatesa. In topul preferintelor o situez peste salau, pastrav, stiuca care au o carne mai densa si mai uscata. Pestii de apa dulce sunt deliciosi pescuiti in ape curgatoare in anotimpul rece. In acest sezon poti avea surprize, de obicei oferta vine si cu icre incluse :D Uleiul aromatizat cu oregano l-am obtinut prin infuzarea florilor de oregano [din cultura proprie] cu ulei de masline.