Detalii Tocanita de cartofi cu slanina si carnati uscati
Legumele se curata, se spala si se portioneaza. Am preferat sa nu le toc foarte marunt. Carnatii se toaca bucati potrivite, slanina asemenea. Intr-o cratita se pune ulei la incins. Cand este gata, se adauga slanina. Se lasa sa se rumeneasca usor (cca 4-5 minute), se pun carnatii, iar dupa 3-4 minute se pune ceapa. Mai lasam 3-5 minute si adaugam morcovul, ardeii si telina. Le lasam pe toate la foc potrivit cca 5 minute, avand grija sa amestecam cand si cand. Adaugam sare, cimbru, piper, o foaie dafin. Adaugam cartofii, si punem apa cat sa fie acoperiti putin. Punem un capac si lasam sa fiarba cca 20 minute. Foarte rar (pentru a nu zobi cartofii), dar trebuie, amestecam in mancare. Cand toate ingredientele s-au fiert adaugam pasta de rosii, se mai lasa pe foc mancarea cca 5-8 minute, potrivim de sare daca este nevoie si adaugam verdeata.
Tare buna cu acritura!