Brusc si periodic am pofta de fructe de mare. De data aceasta le-am combinat cu pesto verde si paste proaspete. De cand gasesc paste proaspete sunt fericita, au un gust grozav.

Fructele de mare se dezgheata la temperatura camerei. Spalati cu apa rece fructele de mare. Puneti la fiert in apa clocotita cu sare, pastele. Fierbeti respectand instructiunile. Scurgeti pastele de lichid. Curatati si spalati ceapa verde si usturoiul. Taiati ceapa rondele si tocati usturoiul. Caliti-le usor in ulei de masline. Sarati. Adugati fructele de mare si caliti impreuna maximum 5 minute. Adugati rosiile cherry din borcan, pesto, pudra de ghimbir si cea de chilli. Amestecati cu grija sa nu zdrobiti fructee de mare . La sfarsit in acelasi vas se amesteca si truciolli [ pastele proaspete ]. Gustati si adugati sare daca mai este nevoie. Serviti preparatul cald decorat cu mult busuioc verde.

Eu fierb pastele cu 2-3 minute mai putin decat timpul indicat pe instructiunile de fierbere. Imi plac al dente, putin tari. Oricum amestecate in preparat vor absorbi din lichid si se vor mai inmuia.