CONCURS: DE LA BUCATAR LA JUSTITIAR - SE CAUTA UN PREPARAT DEMN DE A PURTA NUMELE GODINAPortionam carnea de manzat in bucati potrivite. Curatam, spalam cepele si le tocam nu foarte marunt. Punem la calit cepele tocate si dupa 2-3 minute adaugam bucatete de carne. Calim carnea pe ambele parti cateva minute pana cand se deschid la culoare. Adaugam ardeiul taiat marunt, boia dulce, sare si piper dupa gust. Completam cu apa doar cat sa acopere carnea. Lasam la fiert 40 minute la foc mic. Oala trebuie acoperita partial. Dupa acest timp de fierbe mai adaugam 1/2 cana de apa, punem frunzele de dafin si lasam la fiert inca 30 minute. In final se adauga usturoiul pisat si bulionul. Se lasa la fiert inca 10 minute. Servim ostropelul alaturi de o mamaliguta gustoasa, feliute de rosii sau un ardei iute.