Saptamanal trebuie sa gatesc brocoli si tot saptamanal trebuie sa avem si paste. Imi place broccoli, imi place carnita de pui dar cu pastele nu prea ma impac, dar cum nu am timp sa gatesc pentru fiecare in parte incerc sa fac tuturor pe plac. In reteta eu am folosit crema de soia de la Alpro, dar se poate inlocui cu smantana grasa si eventual se poate razui si cascaval deasupra .

Pregatim mai intai carnea pentru ca trebuie sa stea putin cu condimente. Pieptul de pui il spalam bine in apa rece si il taiem bucati mici . Intr-un castron asezam carnea, peste ea punem sosul de soia, sare, piper (atentie mare la sare, nu trebuie multa deoarece sosul de soia este sarat; sarea poate chiar sa si lipseasca) si ghimbirul taiat foarte subtire.

Le amestecam si lasam carnita sa se odihneasca .

Intr-o oala mare cu apa si sare fierbem pastele conform indicatiilor de pe pachet. Le scurgem de apa.

Intr-o alta oala punem apa si sare si cand da in clocot punem buchetele de broccoli . Lasam cam 2 minute, nu mai mult. Scoatem broccoli in apa rece cu gheta, sau apa de la frigider . In acest fel ne asiguram ca brocoli nu va fi prea gatit.

Intr-un wok, la foc mare punem pieptul de pui si il lasam sa se rumeneasca putin .

Pastele scurse de apa le asezam intr-un vas termorezistent imprastiindu-le pe toata suprafata vasului. Punem peste pieptul de pui si buchetele de broccoli, iar peste toate punem crema de soia.

Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute.

Servim calde cu cascaval razuit, smantana, crema de soia sau orice alt sos va place. Pofta buna!