Tocanita de ceapa este unul dintre primele feluri de mancare pe care le-am facut. In continuare este pe placul nostru si o fac mereu cu mare drag.

Carnea de porc o taiati fasiute ( nu foarte subtiri ca se va usca). Ceapa se toaca marunt, la fel ca la orice tocanita. La fel si ardeiul, il taiati cubulete mici.

Intr-o cratita puneti uleiul la incins. Prajiti carnea foarte putin ( pana se albeste pe toate partile). O scoateti si, in acelasi ulei, prajiti toata ceapa tocata. Cand ceapa s-a inmuiat suficient adaugati ardeiul si mai lasati cateva minute. Adaugati bulionul si rosiile din conserva.

Cand da in clocot puneti carnea. Acoperiti cu apa si lasati sa fiarba. Cand carnea este facuta, potriviti de sare si piper.

Opriti focul si puneti deaspura patrunjelul tocat marunt.

Pofta buna!in loc de carne de porc puteti folosi carne de pui folositi ulei suficient la prajit, altfel ceapa se va fierbe in loc sa se prajeasca si va schimba gustul tocanitei