Se spala ciocanelele,aripile sau pieptul de pui si se sterg cu hartie absorbanta. Ceapa se taie solzisori.

Rosiile se taie si ele cubulete. Uleiul seSe spala ciocanelele,aripile sau pieptul de pui si se sterg cu hartie absorbanta. Ceapa se taie solzisori.

Rosiile se taie si ele cubulete. Uleiul se pune intr-o cratita la incins.

Carnea de pui se sareaza si se pune sa se rumeneasca. Cand s-a rumenit se adauga paharul cu vin si se mai lasa 10 minute acoperite. Dupa ce s-au inabusit se scot pe o farfurie. In uleiul incins se adauga ceapa, apoi rosiile taiate. Se adauga si sucul de rosii, un fir de cimbru, piperul si foaia de dafin.

Se pune din nou carnea in cratita si se lasa sa fiarba la foc mic pana scade sosul. Catre sfarsitul prepararii se adauga si usturoiul pisat. La servire se pune patrunjel tocat. Se serveste cu mamaliguta si cu muraturi asortate.

Alte retete recomandate: