Retete de PastiEu am vopsit cate 10 oua in 4 culori diferite, dar va voi prezenta reteta pentru o singura culoare: cea rosie.

Stiu ca este o reteta controversata din cauza vopselei pentru textile, dar fiecare face cum crede. De ce am procedat asa? Pentru ca de vopseaua pentru oua nu am fost niciodata multumita si de cativa ani tot am stricat ouale, vopsindu-le cu aceasta (ieseau zgariate sau se decojea vopseaua, indiferent daca le vopseam conform instructiunilor de pe plic sau daca le fierbeam direct in vopsea). Eu, oricum, marturisesc, pana acum am mancat decat 3/4 de ou fiert si vopsit :))), asa ca nu imi fac griji.

Sper ca altadata sa vin si cu o reteta cu oua vopsite natural :DOuale se degreseaza, spalandu-se, cu ajutorul unui burete, cu apa si detergent de vase.

Se ia cate un ou si se fixeaza o frunzulita pe el, dupa care se pune o bucata de dres peste frunza, se acopera tot oul cu dres, apoi se leaga dresul cu ata. Se procedeaza la fel si cu restul oualor.

Se pune apa intr-o cratita, pe foc. Vopseaua se pune intr-un castron, se adauga o lingura de sare grunjoasa, doua linguri de otet si putina apa ( circa 150 ml). Se amesteca bine, apoi se pune continutul castronului peste apa calda din cratita. Se amesteca din nou, dupa care se pun ouale si se lasa sa clocoteasca 4-5 minute. Se opreste focul si se mai lasa ouale sa stea 5 minute in apa fierbinte, apoi se scot pe un servetel uscat. Se taie dresul si se indeparteaza frunzulita de pe ou. Se procedeaza la fel cu toate ouale. La final, se pune pe o carpa moale putin ulei si se ung ouale pentru a capata luciu.