In fiecare an avem cativa prieteni care stiu ca la mine de Pasti se mananca un miel gustos. Cu mic cu mare impachetam tava cu mielut si a doua zi ne destindem in aer curat,la gradina . Zis si facut dar idei nu prea aveam. Un singur lucru este clar: un miel marinat este perfect degustat . Reteta s-a conturat pe parcurs iar friptura picanta si aromata, a primit laude.

Retete de PastiCarnea de miel se spala cu mare atentie . Intial am lasat carnea bucati mai mari Dupa ce am condimentat am portionat bucatile mai mici. Portionata carnea se patrunde mai usor cu aromele mirodeniilor . In plus se serveste mai usor cand sunt mai multe persoane la masa. Peste carne am presarat ingredientele indicate la marinata si am masat cu ele bucatile de carne . Am turnat deasupra vinul rosu si am pus vasul la frigider pentru 24 ore . Din cand in cand am intors carnea in asa fel incat sa ajunga fiecare bucata in vin. Am scos bucatile de carne si le-am pus intr-o tava mare . Am curatat 3 cepe rosii si le-am taiat rondele. In acest moment am observat ca intru in criza de timp si mi-am amintit ca am vazut unii chefi vestiti ca prajesc carnea in tigaie si abia apoi o pun la cuptor. Am scos bucatile de miel si le-am scurs de lichidul de la marinare[ pe care l-am pastrat ] . Am prajit carnea in untura proaspata de porc incinsa .

Mielul a capatat rapid o frumoasa culoare rosiatica . Am transferat bucatile de carne in tava cu ceapa rosie si zeama de la marinare. Am sarat putin si am distribuit si pasta de ardei iute . Am presarat deasupra slaninuta afumata taiata marunt . Am mai adugat un pahar cu vin rosu si am dat la cuptor timp de o ora . Am impachetat tava in folie de aluminiu iar la gradina am incalzit pe gratar friptura . la servire am decorat cu patrunjel verde codite taiate de usturoi verde si rosii cherry. Am servit friptura de miel cu castraveciori murati in saramura. Pofta buna !!!La friptura de miel merge bine un pahar de vin . Preferabil rosu sau Roze .