Din categoria retetelor ce mai luam la scoala sau la serviciu de pachet, in afara de vesnicele sandvisuriDupa cum v-am obisnuit pregatesc destul de des ceva de casa ce poate fi intins pe paine, cornuri, chifle, painici, mezeluriDe data aceasta am ales ceva fara carne, ceva usor si care sa se potriveasca si pentru copii mai mititei. Am avut niste ciupercute foarte proaspete, ciuperci de roua, culese chiar de mine si ciuperci brune. Le-am tras la foc iute pana a scazut apa lasata, am adaugat si putin usturoi, nu mult, avand in vedere ca sunt pentru copii si putina verdeata pentru savoare. Eu am pus tarhon, dar voi puteti sa adaugati marar, patrunjelceea ce prefera copilul vostru.

Daca serviti chiflele acasa, le puteti asocia cu branzeturi si iaurt.

Pentru aluat: eu l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingredient. Am lasat masina sa framante aluatul, apoi l-am lasat la dospit la loc caldut pentru 30 minute.

Pentru umplutura: am spalat ciupercile si le-am lasat sa se scurga de apa pe un prosop de bucatarie. Ciupercile de roua le-am lasat intregi, iar ciupercile brune le-am taiat felii. Am pus o tigaie mare, un wok, la incins, am adaugat 1 lingura ulei de masline si un cub de unt. Am pus doua ciupituri de sare cu ierburi peste ciuperci si le-am lasat la foc iute pana a scazut apa lasata. La fel am procedat si cu ciupercile brune. Dup ace au fost prajite ambele soiuri de ciuperci, le-am amestecat in tigaie, am adaugat usturoiul pisat, piper rasnit si tarhonul taiat marunt. Am amestecat ingredientele si am lasat compozitia sa se raceasca.

Am rupt o bucata din aluatul dospit, am intins-o cu mainile dandu-I o forma rotunda, am pus in mijloc o lingura plina cu umplutura, am pliat marginile dinspre exterior spre interior. I-am dat o forma rotunda ca de chifla, avand grija ca marginile sa fie bine lipite. Am pus chiflele in tava cu hartie de copt, le-am uns cu ou batut, am ras putina branza deasupra si am presarat putina negrilica. Le-am lasat 10 minute la dospit, apoi le-am dat la cuptorul incins la 170 grade pentru 25 minute, pana sau rumenit. Sa va fie de folos!!!Negrilica nu se foloseste in bucatarie in alimentatia copiilor mici(bebelasi). Ce este negrilica? Citez: negrilica este o planta ce se gaseste si in tara noastra sub denumirea populara de cernusca, chimen negru, coriandru romanesc sau susan negru. Cel mai cunoscut preparat in farmacii este Baraka sub forma de capsule moi...l-am folosit cu succes in tratarea tusei si pentru imunitate