Cand omul nu are de lucru isi face. Asa si eu. A iesit o bunatate de dulceata, nu foarte dulce dar foarte aromata. Am aranjat borcanele frumos gata pentru a fi oferite drept cadou.

Pepenele l-am curatat de coaja si l-am taiat in cubulete destul de mici . Piersicile le-am spalat cu periuta,sa nu ramana nici urma de puf, si le-am taiat si pe ele in felii subtiri. Am pus fructele intr-o oala cu fund gros, am adaugat zaharul,ghimbirul razuit si zeama de lamaie.

Punem totul pe foc mic si amestecam din cand in cand .

Lasam sa fiaba pana cand scade si are consistent ape care o dorim noi.

Eu am fiert-o in jur de 40 minute,dar asta depinde de cantitatea de fructe pe care o aveti .

Inainte cu 10 minute de a opri dulceata din fiert am adaugat nucile caju taiate grosier .

Punem dulceata in borcanele sterilizate si uscate, infiletam capacul foarte bine si lasam borcanele la racit invelite intr-o patura . Pastrati dulceturile la loc intunecat si racoros, de preferinta. Din cantitatile date mi-au iesit 3 borcane de 370ml.