Mi-a placut combinatia, e un pic altfel decat clasica zacusca...

Mai intai curatam vinetele de coja si apoi le taiem cubulete mai maricele. Apoi curatam ardeiul capia si gogosarul ce au fost spalate inainte, apoi taiem bucati mai maricele. Intr-o oala mai mare punem apa, otetul sarea si zaharul le lasam sa clocoteasca apoi adaugam vinetele, ardeiul si gogosarul si le lasam sa fiarba pana se inmoaie. Apoi le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam la scurs.

Se pot face cu o zi inainte, dupa ce s-au scurs se dau prin masina de tocat. Se pune tuciul pe foc se adauga uleiul, se lasa sa se incalzeasca, trebuie sfie caldut nu fierbinte, apoi se adauga amestecul de vinete si ardei capia si gogosar, se lasa focul mic, se fierbe 1 ora. Amestecam mereu avand grija sa nu se lipeasca, cand incepe sa bolboroseasca ca si vulcanii noroiosi, adaugam boabele de piper, mai lasam cca 10 min si apoi stingem focul. Punem in borcane de 400 g curate, capacim si apoi asezam borcanele intr-o cratita in care turnam apa pana aproape de marginea borcanului si lasam sa fiarba cca 15 min. Apoi scoatem borcanele le invelim si le lasam sa se raceasca. La iarna ne vor prinde foarte bine.