De obicei pregatesc pestele la cuptor cu legume, insa uneori am chef sa mai schimb un pic retetele si gustul, fapt pentru care acum am ales sa-l pregatesc in sos de rosii. Imi place foarte mult si aceasta varianta!Pestele il spalam, il curatam, apoi il taiem bucati late. Presaram cu sare toate bucatile de peste.

Ungem apoi fiecare bucata cu putin ulei, apoi le punem pe o tigaie grill incinsa si le lasam cateva minute pana se rumenesc pe ambele parti. Daca nu aveti o tigaie grill, incingeti putin ulei intr-o tigaie normala, apoi prajiti pestele pe ambele parti pana cand se rumeneste. Il scoateti apoi pe o farfurie.

Daca la pasul anterior ati pregatit pestele la grill, luati o tigaie normala si puneti putin ulei in care caliti 2 catei de usturoi tocati marunt(ceilalti catei de usturoi ramasi ii adaugati la final pentru o aroma mai intensa), ceapa si ardeiul taiate fideluta. Daca ati prajit pestele in tigaia normala, caliti usturoiul, ceapa si ardeiul in aceeasi tigaie. Focul trebuie sa fie potrivit. Peste usturoi, ceapa si ardei eu am adaugat si putina apa (cateva linguri) si am lasat la inabusit cateva minute. Dupa ce legumele s-au inmuiat, spalam si decojim rosia, apoi o taiem cuburi mici si o adaugam in tigaie. Amestecam si lasam pe foc cateva minute, apoi adaugam pasta de tomate si cea de ardei. Punem o cescuta de apa, sare si piper dupa gust. Amestecam si lasam la fiert pe foc cateva minute (3-4) pana cand sosul este gata. Punem bucatile de peste impreuna cu usturoiul ramas si mai lasam pe foc inca 2-3 minute. Inchidem focul, adaugam patrunjelul spalat si tocat, apoi acoperim cu un capac si lasam acoperit 10 minute, apoi servim. Va doresc pofta buna!