O reteta de mamaliga/polenta in stil italian dar fara lapte si branza.

Si stim cu totii ca mamaliga iubeste branza de tot felul: sarata, mozzarella, gorgonzola, parmezan ... Dar cum facem in cazul in care suntem intoleranti la lactoza?Intoleranta la lactoza, respectiv la lapte si la alimentele derivate din lapte, constituie una dintre cele mai frecvente forme de intoleranta alimentara. http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/mamaliga-gratinata-cu-sos-de-rosii-si.htmlPuneti la fiert apa. Adaugati cubul Knorr si un pic de cimbru uscat. Cand incepe sa dea in clocot varsati in ploaie malaiul amestecand in continuu.

Fierbeti la foc mic timp de 8-10 minute pana cand se-ngroasa amestecand in continuu cu un tel sau o lingura de lemn.

Incalziti cuptorul la 200 C.

Varsati mamaliga intr-un vas uns termorezistent (20/25 cm). Puneti deasupra sosul de rosii, baconul taiat bucatele si prajit. Dati la cuptor timp de 20 minutes.

Scoateti din cuptor, spargeti ouale deasupra si dati din nou la cuptor inca 5 minute.

Este gata, puteti servi cu muraturi, legume sau cartofi copti etc....

Este foarte bun si fara branza :)Puteti face mai multa mamaliga daca doriti !Pofta Buna !