Iata un meniu bun pentru o masa festiva, o sarbatoare sau pur si simplu pentru un pranz in familie. Arome multe, gusturi bogate, culori diverse si miresme alese.

Gratarul de pui este una din cele mai des intalnite meniuri zilnice. O carne usoara, frageda, placuta la gust si textura, usor de gatit si generoasa la combinatii diverse.

Am ales o salata mixta pentru acest gratar bun si o garnitura de cartofi prajiti.

Foi tortila pentru servit si creveti expandati pentru decor. i acum noutatea retetei, sosul Satay.

Satay e numele celor mai populare frigarui orientale. Originare din Java, Indonezia, satay s-a extins in toata regiunea Asiei, Pacificului, din Malaezia si Singapore pana in Thailanda si Vietnam.

Aceste frigarui se marinau in sos satay, un sos gros, ce are la baza lapte de cocos aromat.

Va prezint reteta de sos satay folosit cel mai des in Thailanda si Indonezia, dar asa cum am mai spus, retetele difera de la zona la zona.

Gratarul de pui se va prepara in functie de varianta fiecaruia. Gratar, plita electrica, hmmm jar etc.

Carnea de pui o portionam in bucati mai mici, condimentam cu sare, piper si cimbru mult. Dupa pregatirea gratarului, lasam carnea sa se odihneasca.

Sosul SatayTocam marunt ceapa si usturoiul, le calim impreuna cu uleiul de masline si foarte putina sare.

Adaugam boia dulce, untul de arahide, zaharul brun, sosul de soia si laptele de cocos.

Omogenizam foarte bine totul si lasam sa dea in clocot doar 2 minute. Cine doreste sa adauge sos de peste, acesta se pune la final.

Adaugam bucatile de gratar in sos si lasam sa stea in sos cel putin 10-15 minute.

Pregatim salata mixta si cartofii prajiti. Pentru salata taiem toate legumele cubulete foarte mici. Adaugam sare, piper, ulei si otet.

Servim meniul pe o foaie tortila.

Carne cu sos, in mijloc salata mixta si pe margine creveti expandati.

Cartofii prajiti ii servim separat intr-un bol.

Pofta buna!