Detalii Orez cu ciuperci si pulpe de pui la cuptor
O mancare delicioasa, lipicioasa si usor de facut.
Pulpele le curatam, le spalam si le punem intr-un castron; peste ele adaugam uleiul, sare, piper, condimentele si vinul rosu. Le lasam la frigider 20 de minute. Le asezam intr-un vas de yena si le dam la cuptor la 200 de grade C, pana se rumenesc. Orezul se fierbe intr-o oala cu putina sare. La 1 litru de apa, punem 100 gr de orez. Separat, curatam ceapa si morcovul, le taiem marunt si le calim cu putin ulei. Cand orezul a fiert, il scurgem de apa,adaugam peste el ceapa calita, morcovul si ciupercile scurse din conserva. Adaugam o cana de apa si o lingurita de delikat si-l lasam sa fiarba 10 minute. Pofta buna!Puteti folosi in loc de orez normal, orez prefiert la punga care se face mult mai repede.
In loc de ciuperci din conserva, puteti folosi ciuperci proaspete.
Se serveste alaturi de muraturi sau salate.