Bunatati pentru colindatoriCarnea se taie bucati potrivite.

Carnatii se taie la 3 cm si cei grosi felii de 1 cm.

Costita se taie cuburi mai mari.

Se pune uleiul intr-o cratita si se prajesc bucatile de carne 8-10 minute pana se albesc.

Se adauga carnatii si costita si se mai prajesc cateva minute.

Se presara cu vegeta, cimbru, piper, sare si se amesteca.

Se adauga apa si se lasa la fiert 40-45 de minute, amestecand din cand in cand.

Se prajeste pana se evapora zeama si se prajesc doar in grasime, amestecand mereu pana se rumenesc frumos.

Daca doriti sa scapati de amestecat des, se introduce cratita in cuptor unde se amesteca mai rar.

Mamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu.

Se pune apa cu sarea la fiert, in ceaun.

Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert.

Cand fierbe, se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa nu faca cocoloase.

Se fierbe 15-20 minute amestecand cu telul si cand se ingroasa cu o lingura de lemn mai mare.

Cand este aproape gata, se pune untul, se amesteca bine inca 2-3 minute pe foc si este gata.

Se rastoarna pe un tocator de lemn.

Se pune in farfurie tochitura, felii de mamaliga si se rade deasupra mamaligii branza.

Se mananca obligatoriu cu muraturi.

Pofta Buna!