Tai carnea felii cam de grosimea unui deget si o aranjezi in tava (nu se unge tava cu ulei). Presari putina sare si piper peste carne. Pisezi usturoiul si il pui intr-un bol mic si adanc. Torni uleiul, putin cate putin, in usturoi, adaugi un pic de sare si il amesteci ca la maioneza, pana cand se incorporeaza si sa se face o pasta alba.

Cu ajutorul unui blender, pasezi rosiile decojite. 2/3 din acest sos il adaugi peste usturoi, adaugi boia dulce de ardei si amesteci bine. Potrivesti de sare dupa gust si torni sosul peste carne. Il distribui uniform pe toata carnea.

Acoperi tava cu o folie de aluminiu sau un capac si o introduci in cuptorul preincalzit, la 200 de grade, timp de 1 ora. Dupa aceasta perioada, indepartezi folia de aluminiu si introduci tava in cuptor pentru inca 30 de minute. Intre timp, pregatesti legumele. Le pui la calit in 2 linguri de ulei, apoi adaugi sosul pastrat si condimentezi dupa gust. Le lasi sa fiarba la foc mic, pana cand sunt patrunse. Dupa ce carnea si legumele s-au facut, le asezi pe un platou si le servesti.