Pentru reteta m-am inspirat de la Rocsi.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele.

Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se toaca.

Tija de apio se spala si se taie in doua.

Toate aceste legume se pun la foc intr-o oala, impreuna cu uleiul de masline si o lingurita de sare. Se acopera oala cu un capac si se lasa legumele sa se inabuse. Se amesteca din cand in cand si se poate adauga si o cescuta cu apa.

Ciupercile se spala si se feliaza, dupa care se pun peste legume si se inabusa si ele. Dovlecelul se curata de coaja, se spala si se taie cubulete. Se pune apoi in oala si se inabusa putin, dupa care se adauga apa, cat sa acopere legumele, putin cimbru uscat, o frunza de busuioc, o foaie de dafin si cateva boabe de piper. Se fierbe totul in continuare pana cand sunt legumele bine patrunse.

Rosiile se dau prin robotul de bucatarie pentru a deveni o pasta si se pun in oala. Se clocoteste supa 2-3 minute si cu ele, dupa care se adauga pastele si usturoiul (curatat de foi, spalat si feliat) si se mai fierb circa 10 minute. La final, se potriveste supa de sare si se adauga patrunjelul (spalat si tocat) si doua linguri de cascaval/parmezan ras. Se acopera oala cu un capac pentru ca pastele sa se mai umfle.

Supa se serveste cu cascaval/parmezan ras.