De buna seama ca taranul roman nu este obisnuit cu picnicul, in cel mai bun caz, cand are timp, iese la iarba verde, nu ca n-ar fi satul de iarba de la cosit ori de la alte activitati agricole. i apoi, cand iese la iarba verde nu se duce la mall pentru cumparaturi, da o raita in camara si isi face ceva la repezeala, de preferinta satios, cu care sa faca fata inaintea celorlalti comeseni. Ei, eu am incercat o combinatie ce s-a dovedit fericita, gust bun, satietate maxima, o tara de aspect si un pic de imaginatie.

Totul este foarte simplu. Se scot de la cazan (de la untura) cel putin doua bucati de carne si se pun la foc pana se topeste bine untura. Se scot pe hartie absorbanta. Una din bucati se poate manca, sa nu rabzi de foame si pofta pana pregatesti wrap-ul.

Rosia, castravetele (curatat de coaja ori bine spalat), ceapa si usturoiul se taie cubulete si se amesteca intr-un bol cu patrunjelul si mararul tocate, apoi se incorporeaza si smantana.

Lipia de wrap se asaza pe o tava, se pune carnea tocata cubuulete mai mari (sa simti ca mananci) si peste ele se pune sosul gros cu ingredientele mentionate anterior. Se ruleaza lipia ca la shaorma, se presara (dupa gust) un pic de piper si se serveste cu mare pofta. Asadar, plec la picnic. :))Ingredientele si sosul pot fi schimbate si combinate, eventual cu muraturi, ca la casa taranului gospodar se gasesc in orice vreme.