Cand tai porcul, imi las mereu bucati de gatit,,cu dedicatie. Bucatile de slanina pentru fiert cu boia si usturoi imi place sa fie luate de pe burta si sa aiba intercalate si straturi de carne. Mi-am amintit cum ii spunea cand eram mica, prin partile noastre ale Clujului : slanina popricata. Popricat se refera la folosirea de boia de ardei rosie: http://dexonline.net/definitie-popricat. Eu nu sunt cu totul de acord cu definitia poprica, adica boiaua poate fi si dulce. Am preparat slaninuta popricata ca aperitiv si am servit-o la gradina cu prietenii. ,, Reteta pentru picnicBucatile de slanina cu straturi de carne se taie in bucati potrivit de mari 10/10 cm .

Se pun bucatile de slanina la fiert, in apa sarata cu pudra de usturoi, foaie de dafin si piper, timp de 20 minute.

Usturoiul verde se curata, se spala si se taie rondele.

Dupa fierbere, se scurge slaninuta de apa si se increasteaza in patratele mai mici. Acest procedeu va ajuta ca sa patrunda condimentele si usturoiul mai bine, in bucata de slaninuta.

Cat este calda, se unge cu pasta de ardei iute.

Intre increstaturi, se introduc bucatelele de usturoi verde.

Presarati pe deasupra boia dulce de ardei.

Gustati si sarati daca este nevoie.

Eu am piparat usor pentru un gust moderat picant .

Daca aveti copii la masa, nu condimentati puternic.

Lasati sa se raceasca slanina popricata si o dati la rece pana la servire.

Eu am pus-o chiar la congelator, timp de 1 ora pana ne-am dus la picnic.

Serviti slaninuta popricata cu ceapa verde si legumele preferate. Pofta buna !!!Pentru slanina cu usturoi si boia, partile cele mai gustoase sunt de pe burta, unde grasimea este intercalata cu straturi de carne.

Daca aveti copii la masa, nu condimentati puternic.