Nu fac foarte des gogosi, nu ca nu ne plac, doar ca le evit pentru ca mananc destul de multeAluatul:Intr-un bol, cernem faina.

Adaugam zaharul, drojdia, sarea, coaja de portocala si le amestecam toate cu o paleta.

Incepem si incorporam apa minerala calduta treptat si vanilia.

Cand toate ingredientele sunt bine incorporate, iar aluatul este elastic si usor lipicios, adaugam uleiul si mai framantam 1-2 minute.

Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam sa dospeasca la loc cald o ora, o ora si ceva.

Umplutura:Curatam merele, le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-o tigaie, punem uleiul, merele stoarse de zeama si zaharul.

Le inabusim la foc potrivit, pana scade lichidul de tot, iar la final, adaugam scortisoara si amestecam.

Tragem merele de pe foc si le lasam sa se raceasca.

Aluatul dospit il rasturnam pe masa de lucru, dar presaram putina faina inainte.

Intindem o foaie potrivit de subtire, iar cu ajutorul unui bolisor decupam cercuri.

Pe o parte a cercurilor punem umplutura, iar cu cealalta parte venim peste si le acoperim.

Presam bine marginile.

Strangem aluatul dintre cercuri, intindem iar o foaie, iar facem gogosi si tot asa pana terminam tot aluatul.

Intr-o tigaie, punem mai mult ulei si il lasam sa se incinga.

Reglam focul potrivit, rumenim gogosile pe ambele parti, rand pe rand.

Le scoatem intr-un bol in care punem servetele de bucatarie.

Le pudram cu zahar si le servim calde.

Din aceasta cantitate mi-au iesit 18 gogosi umplute. Sa aveti pofta!