O mancare pentru copii si pentru cei carora le place sa-si aminteasca de copilarie sau care au pastrat gusturile acestei varste fragede.

S-ar zice ca e o mancare usor de facut, foarte simpla... Si totusi nu indeajuns de simpla, de vreme ce au aparut si in comert paharute/borcanele cu orez cu lapte, asta insemnand ca exista si persoane pentru care timpul este prea scurt pentru a-l pierde cu gatitul acestui fel de mancare si atunci prefera sa-l cumpere, gata preparat...

Se alege orezul, se spala in mai multe ape si apoi se pune la fiert cu multa apa. Cind este aproape fiert, se ia cratita de pe foc, se strecoara orezul, se clateste in mai multe ape si se lasa putin la scurs.

Cand orezul s-a scurs, se pune in vasul in care se va prepara, cu zaharul, vanilia si laptele. Se amesteca bine, sa se dizolve zaharul si se da vasul la foc potrivit, avand grija sa nu se umfle orezul cu lapte si sa nu se prinda.

Dupa cateva clocote se verifica daca orezul a fiert total si daca este suficient de dulce, dupa preferinta. Se opreste focul de la aragaz, se acopera vasul cu un capac si se lasa cam un sfert de ora, dupa care se serveste cald, in boluri, sau in cesti mai mari, de supa.

Se decoreaza cu pudra de scortisoara.

Spalati bine orezul, pana ce apa este curata, nu albicioasa. Clatiti bine orezul semifiert, inainte de a-l pune in lapte. Supravegheati preparatul (oricum se face foarte repede) pentru ca se poate revarsa peste marginile vasului, sau se poate prinde de fundul cratitei.