Cine refuza o jumara rumena, proaspata si gustoasa ? Eu cand tai porcul, imi portionez grasimea pentru jumari si o pun in pungi cam de cate 1.5-2 kg. Cand am musafiri sau.... pofta, scot cate o punga la interval. Asa nu se mananca multe. Nu trebuie sa uitam cate calorii contin ! De aceasta data, am dat un gust bun, adaugand in ultimele minute de preparare o ceapa si doua fire de usturoi.

Folositi un vas cu pereti grosi, din fonta emailata. Curatati si spalati ceapa si usturoiul. Se pun bucatile de slanina cruda in vas si se toarna apa. Aceasta ajuta in prima parte ca bucatile de slanina sa nu se prinda de fundul vasului. Jumarile astfel preparate vor fi pufoase in interior si rumene -crocante in exterior. Se prajesc 15-20 minute, pana cand incep sa devina aurii -rumene. In ultimele minute de preparare, puneti in vas ceapa rosie si usturoiul. Acestea nu trebuie sa se prajeasca, doar sa dea o usoara aroma jumarilor. Scoateti jumarile intr-o sita si lasati sa se scurga bine de untura. Sarati si lasati jumarile sa se raceasca. Untura ramasa se colecteaza intr-un borcan si se pastreaza la rece. Serviti jumarile de porc cu ceapa rosie,verde si legumele preferate. Nu uitati de o paine proaspata. Noi am avut facuta in casa. Pofta buna !!!De aceasta data, am dat un gust bun, adaugand in ultimele minute de preparare, o ceapa si doua fire de usturoi.