Va invit sa incercati o reteta delicioasa de aperitiv, cu ficatei de pui si oua de prepelita.

Cerni faina, amestecata cu un praf de sare si adaugi untul taiat cubulete si amesteci pana cand obtii un aluat sfaramicios, apoi adaugi oul batut si apa rece si framanti pana cand obtii un aluat moale si maleabil. Pui aluatul in folie alimentara si il lasi la rece pentru minim 30 de minute. Intre timp, pregatesti umplutura.

Speli ficateii si ii tai bucati mici, dar nu marunt si ii pui la fiert in apa cu sare pentru cateva minute (pentru a elimina sangele). Ii scurgi de apa si ii clatesti.

Tai cubulete mici pastrama si o pui intr-o tigaie in uleiul incins, la foc potrivit. Adaugi ceapa tocata marunt, ficateii si un pahar de apa. Adaugi sare si piper si lasi sa fiarba la foc mic pana cand scade apa, iar ceapa si ficateii sunt bine patrunsi. Mai adaugi sare daca e cazul si lasi tigaia deoparte.

Preincalzesti cuptorul la 180 grade C si pregatesti o forma pentru tarte.

Intinzi o foaie subtire din aluat si decupezi cercuri (diametru de 10 cm).

Pui cate un cerc de aluat in fiecare cuib al formei de tarta, adaugi ficateii sotati, dar lasi putin loc deasupra pentru oul de prepelita.

Tai fasii subtiri din gogosarul murat si adaugi peste compozitia de ficatei.

Pui la cuptor pentru 15-20 de minute, apoi scoti tava si adaugi cate un ou de prepelita deasupra compozitiei de ficatei si mai lasi pentru 10-15 minute, pana cand oul este bine facut. Scoti tava, presari cascavalul ras si mai lasi 2 minute sa se topeasca.

Servesti mini tartele calde.