Un fel care poate fi un mic dejun, un pranz sau gustarea de seara . La fel de bine poate sa fie si pe un platou cu aperitive frumos decorate.

Este sanatos si foarte gustos .

Gustul proaspat si culoarea verde a acestui preparat iti poate inveseli ziua .

Se poate servi cu mazline sau cu branza.

Mazarea o punem la fiert intr-o oala cu apa si sare . Daca este mazare proaspata are nevoie de circa 15-20 minute sa fiarba, iar daca e congelata poate dura mai putin .

Ceapa verde o taiem in bucati mai mici .

Cand mazarea este fiarta scurgem de apa si cu ajutorul unui blender o pasam impreuna cu ceapa verde maruntita, usturoiul, zeama de lamaie,frunzele de menta uleiul de masline si condimente .

Trebuie sa obtinem o pasta moala care poate fi intinsa pe paine destul de usor. Nu este nici o problema daca mai raman boabe de mazare intregi.

Toata operatiunea de blenduire nu ar trebui sa dureze mai mult de 5 minute .

Gustati de sare, piper si lamaie si mai adaugati daca mai trebuie .

Servim pasta pe paine prajita data cu usturoi, ceapa verde si rosii sau cu orice altceva va face placere .