Azi m-am gandit sa fac niste cartofi noi alaturi de niste chiftelute delicioase de vita.

Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

Cartofii:Incep cu cartofii, pentru ca acestia se gatesc mai greu decat chiftelutele. Eu ii las cu coaja, mi se par mult mai gustosi asa. Ii tai felii mai mari. Ii pun in bol si ii stropesc cu ulei de masline si vin alb demisec.

Toc 2 crengute de cimbru si una de rozmarin si le pun deasupra;Peste acestia adauga boia dulce si iute si bineinteles sare si piper.

Acum iau o tava de cuptor si pun hartie de copt in ea.

Rastorn cartofii in tava, iar tava o pun in cuptorul incins in prealabil la 170 de grade. Ar trebui sa fie gata in 25 min, incercati-l pe cel mai mare sa vedeti daca e gata. ChiftelelePentru chiftelute e nevoie de carne de vita (70% carne, 30% grasime). Daca nu gasiti nu-i absolut nicio problema, puteti folosi putina grasime de porc. Daca veti folosi doar carne macra atunci chifteaua va iesi uscata, fada.

Incep prin a toca ceapa marunt. O pun in acest bol. Peste ea voi adaug marar si patrunjel, pe care, la fel, le voi toca. Urmeaza carnea: sare, piper, ienibahar, usturoi pudra si cimbru uscat. Puteti sa folositi daca vreti si chimen, chimion, coriandru, curcuma sau scortisoara...depinde de preferinte. Adaug oul si amestec bine totul.

Peste ele adaug miezul de paine pe care il inmoi in lapte. Si amestec din nou. Imi umezesc putin mainile si-o sa formez chiftelute. Acum voi incinge uleiul in tigaie si le prajesc. Le puteti totodata face foarte usor si-n cuptor. Pun niste servetele pe o farfurie pentru a absorbi uleiul in exces. Cartofii ar trebui sa fie si ei gata.

Ii voi testa cu o furculita sa vad daca sunt gatiti. Voi da temperatura cuptorului la 210 grade si ii voi mai lasa cateva min sa se rumeneasca mai mult pe deasupra. Cartofii-s si ei gata, si-i voi pune langa chiftele.carnea pentru chiftele trebuie sa fie 70 % carne macra si 30% grasime, altfel chiftelele ies fade