A venit toamna! Si o data cu ea gradinile s-au umplut de culoare. Un motiv in plus pentru ca noi sa le adunam in camara. Astazi va propun o reteta speciala, venita tocmai din copilaria mea.

Prunele le speli sub jet de apa rece, scoti samburii si le lasi cu zahar de seara pana dimineata. Dai fructele la cuptor si lasi sa fiarba la foc mic 90 de minute. Adaugi miezul de nuca rupt bucatele si scortisoara si mai lasi inca 30 de minute. Dulceata trebuie sa se lege, sa nu curga. Torni dulceata in borcanele curate si uscate, dupa care strangi bine capacele si le dai la dunst uscat, intre paturi, pentru 24 de ore. Etichetezi borcanele si la asezi frumos in camara.

P.

S. Sa nu uiti sa presari putina dragoste.

Prunele trebuie sa se desfaca usor de pe samburi. Eu am folosit soiul prune bistrita. Daca iti place mai aromata, poti adauga in dulceata mai multa scortisoara.