Este o mancare traditionala, care poate fii servita in zilele de post alaturi de muraturile preferate, sau de ce nu, cu ciolan afumat, cu carnati .... hmm, o bunatate!Fasolea se curata de impuritati, se spala si se pune la inmuiat peste noapte.

A doua zi, se scurge de apa, se clateste si se pune intr-o oala cu apa rece sa fiarba. Dupa ce a dat cateva clocote, se scurge de apa.

Ceapa se curata si se taie marunt. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici. Intr-o cratita se pune ceapa la calit, apoi se adauga morcovul si se mai lasa sa se caleasca. Se pune pasta de ardei, se amesteca, apoi se toarna apa, aproximativ jumatate din capacitatea cratitei. Se lasa pe foc pana incepe sa fiarba.

Cand incepe sa fiarba apa din cratita, se pun boabele de fasole si se lasa sa fiarba pana se inmoaie fasolea. Daca este cazul, se mai adauga apa fierbinte. Se potriveste de sare dupa gust. Se pun si foile de dafin.

Intr-o farfurie se pune 1 lg de faina si se dizolva cu putina apa. Dupa ce a fiert fasolea, se toarna apa cu faina amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Se lasa sa dea 2-3 clocote, apoi se toarna bulionul. Se mai lasa sa dea cateva clocote, dupa care se ia de pe foc si se adauga usturoiul pisat. Se lasa sa se imbine putin aromele, apoi se poate servi.

Pofta buna!Se serveste cu muraturile preferate. Se poate servi si alaturi de carnati sau ciolan afumat, dupa preferintele fiecaruia. Prima apa in care se fierbe fasolea se arunca.