Strudel cu mere si scortisoara este un desert delicios si simplu. Pentru aceasta reteta de strudel cu mere folositi 4 mere mari si aluat de foietaj.

Strudel cu mere si scortisoara este un desert delicios si simplu. Puteti cu incredere sa folostit aluat de foietaj din comert, dar daca aveti mai mult timp la dispozitie puteti face dumneavoastra aluatul.

Lasam la dezghetat foaia de aluat dupa care o taiem in fasii late de 15cm sau cum doriti dmv. Merele le radem dupa care intr-o tigaie incingem putin unt,calim merele cu zahar si la final adaugam scortisora.

Lasam sa se raceasca compozitia. Pe foile de foietaj punem compozitia,apoi o alta foaie deasupra dupa care cu ajutorul furculitei (partea preferata a fetei mele) le lipim. Intr-o tava unsa cu unt punem strudelul cu mere si scortisoara, insa nu inainte de al cresta. Batem galbenusul bine su cu o pensula ungem strudelul. Dam tava cu strudelul de mere si scortisoara la cuptor pana se rumeneste. Pofta buna!Strudelul cu mere se poate servi la desert alaturi de inghetata de vanilie sau chiar la mic dejun. Alte retete de prajituri recomandate: