O noua reteta din seria Bunatati de Paste ;) O bunatate de friptura! ;)Sira spinarii se curata si se asaza intr-un vas incapator, recomandat ar fi unul de inox. Uleiul amestecat cu vinul, mirodeniile, slanina, usturoiul si ceapa si pune peste carne, daca nu se acopera pe deplin, se mai adauga apa, cat sa fie bine acoperit. Se lasa la rece la marinat, in pivnita sau in frigider in functie dotarea fiecaruia, cca. 48 de ore.

Dupa acest interval, sirele, se scot din marinada, atentie nu se spala, doar se scurg bine si se asaza intr-o tava termorezistenta. Se stropesc cu putin ulei, se adauga catei de usturoi in coaja, si feliile de slanina se pun deasupra pulpelor din loc in loc. Friptura sa da la gatit in cuptorul preincins cca. 15 minute pana ce prinde culoare, intorcindu-se pe toate partile, apoi se stinge cu cca. 200 ml vin, se acopera si se lasa la gatit la foc mic, 100 grade C, cca. 180 de minute.

Friptura se serveste alaturi de piure sau cartofi natur si obligatoriu de salata verde ;)Spor si pofta buna!