Imi plac mult ciupercile. Azi va prezint o simpla mancarica, care este foarte gustoasa. Poate fi pregatita si in zile de post.

Se pune ulei intr-o tigaie, se lasa sa se incinga. Se adauga ceapa impreuna cu morcovul si radacina de patrunjel taiate marunt. Se lasa ceapa sa devina aurie, se adauga ciupercile ( taiate felii subtiri, inclusiv piciorusele). Se lasa circa 10 minute sa stea pe foc avand tigaia acoperita cu un capac.

Se amesteca din cand in cand. Se adauga o cescuta cu apa. Se fierbe cca. 1 ora la foc mediu, acoperit. Se mai amesteca din cand in cand. Se pune sarea.

Dupa o ora, se opreste focul. Se adauga legatura de patrunjel,doar frunzele tocate marunt. Verdeata se adauga proaspata, pentru mai multa prospetime si nutrienti.

Daca ciupercile isi lasa suficienta apa, atunci nu mai trebuie adaugata acea cescuta de apa. Se poate servi cu usturoi. Se poate servi cu mamaliguta.