Pentru mic dejun, sau pentru o cina (obisnuita, sau festiva) exista o optiune excelenta: un chec aperitiv care pune in valoare atat gustul dulce-acrisor si foarte placut al rosiilor cherry, cat si acela consistent al branzeturilor. Am facut acest chec aperitiv intr-o forma de copt din aluminiu, cu dimensiunile de 20/10 cm.

Rosiile se curata de codite, se spala, se sterg de apa si se pun pe fundul formei de copt, unsa cu unt in prealabil.

Cele trei oua se mixeaza cu smantana, se adauga telemeaua rasa pe razatoarea mare si faina, in ploaie , amestecata cu praful de copt. Se condimenteaza cu sare si piper si se subtiaza putin compozitia cu doua linguri de lapte dulce, fiert.

Se toarna compozitia peste rosii, in tava de copt si deasupra se razuieste cascaval, pe razatoarea mare.

Se da tava la cuptorul preincalzit, la temperatura medie, pana ce checul se rumeneste frumos.

Cand checul s-a rumenit frumos, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, inainte de a fi feliat.

Telemeaua trebuie sa fie bine scursa, sa nu fie apoasa. Daca telemeaua este foarte sarata, aveti grija la cantitatea de sare pe care o folositi. Checul poate fi servit si cald, dar atunci va trebui sa fiti atenti la feliere.