Cine indrageste acest preparat italian, nu trebuie sa sufere, in Post, pentru ca si in aceasta perioada poate sa prepare mancarea preferata. Nu este vorba doar despre legume, care se gasesc mereu, dar acum putem gasi si cascaval de post. Gandindu-ne la ingredientele sale, vom sti sa nu abuzam de el, dar putem sa facem o exceptie, macar o data, in Post.

Din ingredientele de mai jos am facut o pizza de o portie intr-o tava cu diametrul de 28 cm.

Pentru aluat, se pune faina alba amestecata cu sarea in vasul de framantat. Se face o adancitura in mijlocul ei, in care se pune drojdia maruntita si zaharul. Se adauga putin cate putin apa calduta si dupa ce se dizolva drojdia si zaharul, se incorporeaza toata faina si la urma se adauga uleiul. Se mai framanta putin pentru uniformizare, se acopera aluatul cu un servet curat si se da vasul la dospit, intr-un loc calduros, ferit de curentii de aer rece.

Cat timp aluatul sta la dospit, se pregatesc ingredientele pentru umplutura.

Se curata ciupercutele, se spala in cateva ape si se feliaza frumos.

Se spala ardeii, se curata de cotoare si seminte, dupa care se taie julienne.

Se curata ceapa, se spala si se taie rondele.

Cand aluatul a crescut, se rastoarna pe planseta pe care s-a presarat faina si se mai framanta putin, ca sa se elibereze bulele formate.

Se intinde o foaie cu grosimea de 1 cm si se pune in tava unsa cu ulei in prealabil.

Se unge foaia cu 2-3 linguri de suc de rosii si se adauga ciupercile, ardeii si ceapa.

Se razuie cascavalul, se presara oregano si se adauga maslinele feliate.

Deasupra se toarna inca 2-3 linguri de suc de rosii si se da pizza la cuptorul preincalzit, la temperatura medie.

Cand pizza s-a rumenit usor, se scoate din cuptor si dupa 1-2 minute se portioneaza si se poate servi deja. Cine vrea, poate sa adauge suc de rosii, la servit.

Nu amestecati drojdia cu sarea, pentru ca aluatul nu va mai creste. Dimpotriva, zaharul va activa drojdia si aluatul va creste frumos si repede, mai ales daca va sta la caldura. Puteti adauga si alte legume, care va plac. Lasati pizza sa se racoreasca 1-2 minute, dupa ce o scoateti din cuptor si abia apoi puteti sa o portionati. Puteti servi pizza cu suc de rosii, dulce, sau picant.