In ultimul timp nu am mai mancat prea multa carne. De cateva zile tot poftesc la o supa crema. Asa ca astazi m-am pus pe treaba. Am fost in oras si mi-am cumparat toate necesare, Traficul in aceasta perioada este incredibil de aglomerat, dar nu am cedat. :) Ajunsa acasa, mi-am facut o ciocolata calda si m-am apucat de treaba. Ca si sursa de insipiratie am folosit o reteta de la Jamila. Pe langa ingredientele pe care ea le-am folosit eu am mai adaugat cateva ingrediente (ardeiul kapia si mai multi cartofi dulci). Reteta nu este una deloc complicata si o poate pregati si cel mai nepriceput. Mi-a iesit o cantitate destul de mare. Timp de 3 zile o sa am ce manca la cina. Eu am servit-o cu smantana. Aceasta supa crema este recomandata si persoanelor vegetariene, vegane sau cele care tin post. Crutoanele au fost suficiente pentru doua portii. Asadar, daca doriti ceva usor, delicios si cu un gust usor dulce, va recomand cu drag aceasta supa crema.

Curatam toate legumele si le spalam bine. Cateii de usturoi raman in coaja. Trebuie sa tocam toate legumele in cuburi potrivite. Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam legumele. Punem cateii de usturoi si cateva fire de patrunjel. Punem putina sare, piper si cimbru. Adaugam cele 3 linguri de ulei si amestecam legumele. Preincalzim cuptorul la 200 grade C. Coacem timp de 60 -90 minute. Incercam legumele cu o scobitoare sau cu varful cutitului.

Intre timp pregatim crutoanele.

Taiem painea in cuburi potrivite. Intr-un chopper punem uleiul, cateva fire de patrunjel si cateii de usturoi curatati. Adaugam sare si piper dupa gustam. Pulsam de cateva ori pana obtinem o pasta. Turnam pasta obtinuta peste bucatelele de paine. Le amestecam usor. Puteti sa le pregatiti atat in cuptor cat si intr-o tigaie. Eu le-am facut in tigaie. Am adaugat crutoane in tigaie si le-am rumenit frumos pe ambele parti. Ne intoarcem la legume. Dupa ce s-au copt la cuptor, trebuie sa le scoatem si sa curatam usturoiul de coaja. Punem legumele intr-o oala impreuna cu usturoiul curatat. Adaugam 3 - 4 litri de apa fierbinte. Apa trebuie sa acopere legumele. Lasam sa fiarba timp de 10 minute. Luam oala de pe foc si cu un blender pasam legumele pana obtinem o compozitie fina. Adaugam treptat apa fierbinte pana obtinem consistenta dorita. Adaugam sare si piper dupa gust. Eu am servit aceasta supica cremoasa cu smantana si crutoane. Puteti sa o serviti si ca atare.

Pofta buna!