De la sandvisul simplu, facut din doua felii de paine unse cu unt, intre care mai era un aliment rece (branza, jambon, salam...) pe care oamenii il mancau in fuga, tinandu-l intr-o mana, in timp ce cu cealalta isi continuau activitatea, s-a ajuns la sandvisuri mari, bogate si consistente, care nu pot fi mancate decat la farfurie si cu tacamuri. Sandvisuri care se pot prepara si acasa, foarte usor, care sa-i indestuleze pe cei carora le place sa manance si care sa inlocuiasca preparatele Mc Donalds, fata de care unii au o anumita retinere. In acelasi timp, este si o oferta de nerefuzat pentru copii, carora le plac astfel de meniuri. Sandwich Club Gourmet este pentru cunoscatori intr-ale mancarii ( gourmet !), dar si pentru mancaciosi. El se poate prepara cu: chifle, felii de paine toast, batoane, bucati de baghete..., prajite sau nu. Nu exista o singura reteta a acestui tip de sandvis, iar ingredientele difera in functie atat de cei care-l prepara, cat si de clienti. El trebuie sa fie consistent, cu multe sau cu de toate, sa potoleasca foamea si sa fie gustos.

Am preparat adeseori acest gen de sandvisuri, iar acum am profitat de faptul ca mai aveam in frigider putina maioneza, de la alt preparat, ca sa inlocuiesc untul si ouale.

Mai intai se spala salata si se zvanta, iar rosiile se spala, se sterg cu un prosop de hartie si se feliaza.

Se feliaza celelalte ingrediente (muschiul file, salamul si cascavalul) daca nu sunt gata feliate.

Se taie chifla in doua parti egale si se unge cea de la baza cu maioneza. Peste aceasta se suprapun: o frunza de salata, doua felii de muschi file, o felie de cascaval, 2-3 felii de rosii, o alta frunza de salata, 5-6 felii de salam de Sibiu, cealalta felie de cascaval si o ultima frunza de salata. Se unge cealalta jumatate de chifla cu maioneza si se acopera totul cu ea.

Pentru doritori, se mai pot alatura, pe farfurie, cateva felii de rosii si frunze de salata.

Folositi ingrediente proaspete si suprapuneti-le cum doriti. Puteti inlocui ingredientele prezentate cu cele care va plac mai mult. Daca nu vreti sa folositi maioneza, puteti sa folositi unt, sau crema de branza.