Cernem faina intr-un castron. Presaram sarea. Dizolvam drojdia in apa calduta si o turnam peste faina. Framantam aluatul adaugand cate putin ulei, pana obtinem un aluat nelipicios si ferm. Acoperim cu un prosop/folie de plastic si lasam la dospit intr-un loc caldut. Intre timp pregatim umplutura. Tocam marunt ceapa si leurda si le amestecam cu urda. Condimentam cu sare si piper. Pudram masa de lucru cu faina si intindem o foaie de aluat. Punem umplutura si rulam. Asezam placinta in tava (in care am pus hartie de copt) si o ungem cu ou batut /ulei.

Presaram cu susan/orice alte seminte si dam la cuptorul incins in prealabil pentru aproximativ 40 minute.

Cand prinde o culoare aramie, o scoatem si o lasam sa se racoreasca, apoi o feliem.

Daca va grabiti, puteti pune aluatul in cuptor cu functia de pastrare cald pornita.