Foarte gustos a iesit acest pastrav la cuptor umplut cu ierburi aromate!Pentru ca m-a rugat cineva sa-i prepar 2 pastravi la cuptor, m-am gandit sa-i umplu cu ierburi aromate si multa lamaie, pentru un plus de gust.

Si bine am facut, ca tare mult mi-a multumit degustatorul.

Pastravul, curatat si eviscerat, se unge cu ulei si pe exterior si pe interior, se presara cu sare, piper, putin chilli, se cresteaza pe partea care va sta deasupra in timpul tratamentului termic, iar in crestaturi se va adauga cate un catel de usturoi strivit. In interiorul pastravului se adauga ierburile aromate si cateva felii mici de lamaie. Se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, iar pe langa el se asaza crenguta de rosii cherry, frunze de busuic, rozmarin si cativa catei de usturoi. Pastravul se da la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, sau in functie de cuptorul fiecaruia, pana este bine patruns. Se serveste cu rosiile cherry coapte, care se pot transforma intr-un sos impreuna cu usturoiul copt si frunze de busuioc. Sa va fie de folos!